Публікація

Непередбачувана вісімка. DOCU/ХІТ в українських кінотеатрах

Цієї осені Docudays UA знову запрошує до кінотеатрів на найкращі фільми фестивалю. Це вісім авторських подорожей крізь сучасну реальність – від Балкан до Іловайська, від київської квартири відомої української акторки до центрального концертного залу в Пхеньяні.

«Цього року вісім фільмів об’єднані темою подорожі. Ми мандруємо увесь час – у просторі й часі – крізь різні етапи нашого життя. Іноді подаємося світ за очі, аби перейти кордони інших культур та інших людей, залишити позаду себе колишнього і, зрештою, зустрітися із собою нинішнім. Відтак DOCU/ХІТ запрошує в подорож із неймовірною документальною вісімкою!» – ділиться Дар’я Аверченко, піар-директорка Docudays UA.

700_460

На широких екранах глядачі матимуть нагоду подивитися потужні роботи від майстрів сучасної документалістики – «Головна роль» і «Завтра свято» (режисер Сергій Буковський) та «Без назви» (режисери Міхаель Ґлавоґґер і Моніка Віллі). Також у прокаті фільм про перший в історії Північної Кореї рок-концерт («День звільнення» режисерів Уґіса Олте та Мортена Траавіка). Це не звичайний концерт, а виступ славнозвісних провокаторів – словенського гурту «Лайбах». І стрічка, що отримала спецвідзнаку фестивалю в конкурсі DOCU/ЖИТТЯ за особливу близькість до його головних героїв, – «Нове життя Ґоґіти» (режисера Левана Коґуашвілі).

Dixie Land

Особливий фокус цього року на українських документальних стрічках. Окрім фільмів класика української документалістики Сергія Буковського, у прокаті будуть: сучасна подорож до української лінії фронту («Війна химер» Марії та Анастасії Старожицьких), історія дитячого джаз-бенду з Херсона про перші складні питання юності («Діксі Ленд» Романа Бондарчука) та іронічна картина про прощання з радянською епохою в Україні («Ленінопад» Світлани Шимко).

Untitled

Уже із середини вересня DOCU/ХІТ у компанії з режисерами та героями фільмів відвідає Київ, Львів, Харків, Одесу, Суми, Дніпро та Херсон.

Розклад незабаром з’явиться на офіційному сайті – docuhit.org.

Для отримання детальнішої інформації щодо проекту та з питань організації інтерв’ю звертайтеся до прес-служби фестивалю на e-mail [email protected].

Cтежте за новинами на сайті docudays.org.ua та в соціальних мережах: facebook.com/DocudaysUAtwitter.com/docudaysua, instagram.com/docudays_ua/, youtubechannel: Docudays UA IHRDFF

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. У 2017 році на фестивалі було показано 94 фільми із 47 країн світу. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). ХV Docudays UA відбуватиметься з 23 по 30 березня 2018 року в Києві.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: