Публікація

Як забезпечити процесуальне право на справедливий судовий розгляд та право «Nullum crimen sine lege» у кримінальних провадженнях про колабораційну діяльність: вебінар

18April 2023

Українська Гельсінська спілка з прав людини продовжує серію вебінарів, під час яких експерти розкриватимуть питання, пов’язані з темою колабораційної діяльності.

Вебінари не лише розширюватимуть знання щодо актуальних правових проблем, але й дозволять дізнатися про можливі шляхи подолання викликів, які постали перед українським суспільством у правовій сфері внаслідок війни. Частина експертів — випускники освітніх програм УГСПЛ.

Перелік усіх вебінарів за посиланням. Щоб не пропустити анонси нових заходів — підписуйтесь на наш телеграм канал, де ми анонсуємо навчальні події.

Лещенко Андрій, експерт вебінару

Під час міжнародного збройного конфлікту особливо актуальним є дотримання прав сторін кримінального провадження у справах про колабораційну діяльність, зокрема і забезпечення процедурних аспектів права на справедливий судовий розгляд та дотримання гарантій «ніякого покарання без закону».

У цьому вебінарі ми розглянемо питання забезпечення процесуального права на справедливий судовий розгляд у кримінальному аспекті, принципи «рівності зброї» та змагальності, а також дотримання права на захист та презумпцію невинуватості. 

Друга частина вебінару буде присвячена вивченню гарантій «ніякого покарання без закону» у кримінальних провадженнях про колабораційну діяльність та оцінці перспектив звернень до Європейського суду з прав людини щодо порушень цих прав.

Вебінар буде корисним адвокатам, прокурорам і суддям, які беруть участь у кримінальних провадженнях про колабораційну діяльність.

Експерт: Лещенко Андрій,  адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Прайм Юріс», випускник освітнього  курсу УГСПЛ «Стандарти прав людини в діяльності адвокатів та суддів».

Коли: 18 квітня, 11:00 – 13:00

Де: на платформі Zoom, посилання надішлемо зареєстрованим учасникам напередодні вебінару

Зареєструватися для участі можна у формі нижче або за посиланням.

Захід впроваджується в рамках Програми USAID Ukraine  USAID Україна «Права людини в дії».

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: