Публікація

Як пройшло навчання для працівників Державної кримінально-виконавчої служби України: розповідаємо деталі

У Києві з 28 по 30 червня проходило триденне навчання з практичного застосування міжнародного гуманітарного права для працівників Державної кримінально-виконавчої служби. Це навчання є частиною програми, спрямованої на підвищення кваліфікації працівників пенітенціарної служби та розвиток компетенцій, що пов’язані з реагуванням на виклики, спричинені агресією Росії в Україні. 

Захід організувала Українська Гельсінська спілка з прав людини спільно з Департаментом з питань виконання кримінальних покарань та Академією Державної пенітенціарної служби України в рамках програми USAID «Права людини в дії». 

Тренінг для працівників ДКВС

Протягом трьох днів учасники разом з експертами обговорювали життєві ситуації, кейси, реальні проблеми в діяльності установ пенітенціарної системи, зокрема і поводження з військовополоненими, щоб напрацювати відповіді на виклики відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. 

Заступник начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Андрій Галай зазначив під час відкриття тренінгу:

«Вивчити міжнародне гуманітарне право українську в’язничну систему змусила практика. Дії під час війни, правовий режим окупації — це все має специфіку для місць несвободи, якими опікується наша система. А тримання військовополонених — взагалі повноцінний напрям роботи в’язничної системи України. Впровадження у підготовку та підвищення кваліфікації працівників пенітенціарних установ цих аспектів дозволить діяти у воєнних обставинах свідомо і правильно».

Тренінг для працівників ДКВС

Під час тренінгу учасники, серед яких — викладачі академії, представники установ виконання кримінальних покарань, представники департаменту, разом з експертами УГСПЛ вивчали питання, пов’язані з міжнародним гуманітарним правом у системі виконання кримінальних покарань. Які є особливості статусу установ виконання покарань на окупованих територіях, що мають робити працівники установ у разі збройного конфлікту чи окупації та як мають утримувати військовополонених — на ці питання шукали відповіді представники установ ДКВС під час навчання. 

Учасники високо оцінили результати заходу. На питання, що б ви залишили з почутого і продемонстрованого, відповідь учасників була: «Все!», – форми і методи роботи, досвід поєднання теорії та практики, глибоке занурення у складні теми відверто і щиро, з пошуком відповідей і чудовим почуттям гумору.

Тренінг для працівників ДКВС

«Семінар і це знайомство з міжнародним гуманітарним правом дали можливість нам краще зрозуміти, чому дотримання цих норм є важливим для України і для людства», – зазначила учасниця семінару Наталія Наулік

Усі експерти відзначали високий рівень мотивації та запит учасників семінару на отримання знань з міжнародного гуманітарного права, зацікавленість, активність та залученість впродовж усіх днів навчання. 

Завдяки цій співпраці будуть удосконалені навчальні матеріали та методичні рекомендації для впровадження вже з цього 2023/2024 навчального року курсів з міжнародного гуманітарного права для працівників пенітенціарної системи, що дозволить їм реагувати на всі виклики відповідно до міжнародних стандартів.

Ця діяльність була ініційована та впроваджується в рамках укладеного меморандуму про співпрацю між Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Державною кримінально-виконавчою службою та Академією Державної пенітенціарної служби України.

 

Тренінг для працівників ДКВС

Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram юридичний | Telegram з анонсами подій | Twitter | Youtube


Нагадуємо, що мережа громадських приймалень УГСПЛ надає юридичну допомогу постраждалим внаслідок війни Росії проти України, за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Ми працюємо в 18 областях країни. Щоб дізнатися наші контакти, натисніть ТУТ

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: