Публікація

Втікали від війни та загубили/не взяли паспорт: план дій що робити в такому випадку

Що робити, якщо у вас немає паспорта? Багато українців, які біжать від війни в безпечні регіони, не встигають взяти із собою документи або зовсім втрачають їх. Розповідаємо, як діяти в такому випадку.

Перш за все, ви можете користуватися паспортами у Дії — ID-карткою або закордонним. Вони мають таку ж юридичну силу, що й звичайні. Цифровий паспорт можна показувати поліції та на блокпостах, використовувати для перетину кордону в Польщі, Молдові, Румунії та в інших країнах. Але для цього краще перевірити умови в’їзду до конкретної країни на офіційному сайті МЗС України, для цього натисніть ТУТ.

У ЦНАПах можна отримати ID-картку та закордонний паспорт і відновити втрачені документи. Пропонуємо скористатися мапою, що показує ЦНАПи, які працюють, та їх контакти. Для цього натисніть ТУТ.

Також паспортні послуги доступні в підрозділах державної міграційної служби. Перевірити, чи працює Управління Державної міграційної служби (ДМС) у вашому регіоні та знайти контактний номер можна ТУТ.

Як бачите, документи можна відновити!

Все буде Україна!

Консультацію підготовлено Громадською приймальнею УГСПЛ у м. Дніпро на базі Правозахисної групи “Січ”.

 

Громадські приймальні УГСПЛ, що допомагають постраждалим від війни, працюють за підтримки Програми USAID Ukraine «Права людини в дії». 
У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: