Публікація

Вебінар «Право дитини на освіту: правові засади взаємодії школи та сім’ї в умовах воєнного стану»

Українська Гельсінська спілка з прав людини подовжує цикл онлайн-зустрічей з експертами на теми, що стосуються захисту прав людини та прав учасників освітнього процесу в умовах збройного конфлікту.

Партнерська взаємодія батьків та педагогів, побудована на принципах взаємоповаги та взаємодопомоги, є однією з ключових вимог якісного освітнього процесу. Яким чином побудувати таку взаємодію, яка можлива сфера впливу та долученості батьків у закладі освіти, межі правової відповідальності батьків і педагогів — ці та інші питання обговоримо під час вебінару «Право дитини на освіту: правові засади взаємодії школи та сім’ї в умовах воєнного стану». 

Запрошуємо на зустріч з Ларисою Гретченко — експерткою, адвокатом, медіатором, керівником Центру «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ, заступником Голови Комітету з сімейного права НААУ. 

Під час вебінару освітяни, батьки, правники, активісти:

  • здійснять обмін професійним досвідом щодо правових засад упровадження педагогіки партнерства та участі батьків в освітньому процесі; 
  • набудуть практичних знань щодо ролі педагога в забезпеченні найкращих інтересів дитини, захисті її прав в освіті та сім’ї; 
  • дізнаються про юридичні способи сприяння педагогами у виконанні батьківсько-сімейних обов’язків і здобуття дітьми освіти; 
  • ознайомляться з видами юридичної відповідальності, ефективними способами захисту прав учасників освітнього процесу і відновлення порушених прав в адміністративному та судовому порядку. 

Також разом з експерткою присутні обговорять наступні питання:

  1. Вплив батьків на освітній процес дитини та участь в управлінні школою: законодавство і практика. 
  2. Правові засади соціально-педагогічного супроводу сім’ї та роль педагога в захисті прав дитини. 
  3. Дії закладу освіти у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях. 
  4. Порядок реагування педагогічними працівниками у випадку виявлення дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах. 
  5. Відповідальність закладу освіти і батьків за здобуття освіти дітьми. Чинники, що впливають на реалізацію прав та обов’язків щодо освіти і розвитку дитини під час воєнного стану. 

 

Коли: 12 квітня з 16.00 до 17.30 год. 

Де: платформа ZOOM  

Тренерка: Лариса Гретченко  – адвокат, медіатор, керівник Центру «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ, заступник Голови Комітету з сімейного права НААУ. Захід проводиться в рамках співпраці УГСПЛ з Вищою школою адвокатури НААУ. 

 

Для участі у вебінарі заповніть онлайн-заявку: https://forms.gle/3HWYcL5A4cA78BGw8 

Кінцевий строк реєстрації: 26 березня 2023 року.  

Напередодні вебінару учасники отримають посилання, за яким відбуватиметься захід.  

У разі додаткових питань звертайтесь, будь ласка, до координаторки освітніх проєктів УГСПЛ Світлани Побережник, за електронною поштою[email protected] 

 

Захід впроваджується в рамках Програми USAID Ukraine  USAID Україна «Права людини в дії». 

 У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine. 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: