Публікація

УГСПЛ та Прокуратура Автономної Республіки Крим підписали Меморандум про співробітництво

10 липня 2017 прокурором Автономної Республіки Крим Гюндузом Мамедовим та виконавчим директором Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) Аркадієм Бущенком підписано Меморандум про співробітництво.

Об’єднання зусиль прокуратури та громадської спілки буде направлено на документування воєнних злочинів та порушень прав людини в умовах окупації Криму, залучення провідних українських та іноземних науковців та практиків для отримання консультацій та проведення заходів з підвищення рівня знань у сфері міжнародного гуманітарного права та міжнародного права з прав людини.

Аркадій Бущенко і Гюндуз Мамедов
Аркадій Бущенко і Гюндуз Мамедов

Підписання цього документу зумовлено в першу чергу з тим, що у січні поточного року прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 438 КК України, а саме порушення законів та звичаїв війни, які передбачені міжнародними договорами, ратифікованими Україною. В свою чергу, адвокати та юристи УГСПЛ вже не перший рік займаються захистом прав людини у міжнародних судових інстанціях.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: