Публікація

УГСПЛ на Рівненщині навчала місцевому врядуванню з повагою до прав людини

Шістдесят трьох місцевих активістів і представників місцевої влади експерти УГСПЛ навчили кращим практикам місцевого управління протягом чотирьох тренінгів, що відбулися у Рівному та Острозі 16 та 17 жовтня 2018 року

Андрій Галай

Тренінги фіналізували напрацювання проекту, що мав на меті вивчити і посилити діяльність місцевого управління у громадах Львівщини та Рівненщини.

Проект тривав протягом квітня-жовтня 2018 року. Спеціально підготовані до проведення оцінки діяльності місцевої влади громадські експерти провели моніторинг якості місцевого врядування у Львові, Рівному, Дрогобичі, Острозі, Мостиській та Пісківській об’єднаних територіальних громадах (звіти та інфографіки доступні за посиланням), довели свої висновки і рекомендації до органів влади і місцевих активістів. За результатами аналізу вдалих та неефективних місцевих політики та практик було розроблено і проведено групу тренінгів «Кращі практики місцевого управління з повагою до прав людини».

Навчальні заходи зацікавили місцеву владу і особливо громадськість Рівненщини, свідченням чого є кількість учасників – більша ніж планувалося. Цікаво, що деякі учасники через власну завантаженість не відмовлялися від участі, а йшли на сесії до іншої аудиторії (активісти до тренінгових групи з числа самоврядування та навпаки) або набирали власні компетенції з окремих частин різних тренінгів.

cof

Тренінги були побудовані за кращими підходами до інтерактивного навчання та бізнес-освіти дорослих. Детальний розбір місцевих програм та вивчення узагальнених практик діяльності місцевої влади, а також способів долучення і впливу на врядування для громадськості пройшли дуже практично, без жодних нудних лекцій і з великою активністю аудиторії. Активісти прямо на тренінгах формували робочі групи впливу на різні галузі урядування, чиновники дивувалися підходам більш дешевого і при цьому якісного надання послуг через залучення сучасних технологій чи альтернативних виконавців (як, хіба це можна робити без створення комунального підприємства!?).

Команда Місцевого індексу з прав людини УГСПЛ планує продовжувати моніторинги та навчання, щоб посилювати спроможність влади і громадськості вирішувати виклики децентралізації з повагою до прав людини.

sdr

Українська Гельсінська спілка сприяє розвитку гуманного суспільства, що базується на повазі до людського життя, гідності та гармонійних стосунків між людиною, державою і природою через створення платформи для співпраці між членами Спілки та іншими учасниками правозахисного руху.Українська Гельсінська спілка сприяє розвитку гуманного суспільства, що базується на повазі до людського життя, гідності та гармонійних стосунків між людиною, державою і природою через створення платформи для співпраці між членами Спілки та іншими учасниками правозахисного руху.

Дослідження здійснювали представники місцевої громадської приймальні УГСПЛ спільно з юридичною клінікою Національного університету “Острозька академія”. Моніторинги здійснювались в рамках грантової програми «Громадський моніторинг органів місцевого самоврядування задля кращого дотримання прав людини», який здійснюється за підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя»

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу 55 років. Починаючи з 1992 року, внесок USAID до справи економічного та соціального розвитку України складає близько 2 млрд. доларів США. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Додаткові відомості про програми USAID можна отримати у Відділі інформації та зв’язків з громадськістю USAID за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінці http://ukraine.usaid.gov або у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» реалізується з жовтня 2016 року і ґрунтує свою діяльність на здобутках попередніх проектів USAID «Україна: верховенство права» та «Справедливе правосуддя». Мета програми – надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, адвокатській спільноті, правничим школам, громадянському суспільству, ЗМІ та громадянам у створенні умов для функціонування незалежної, підзвітної, прозорої та ефективної системи правосуддя, яка забезпечує верховенство права, та у боротьбі з корупцією. Детальнішу інформацію про програму можна отримати на Інтернет-сторінці www.newjustice.org.ua та за телефоном +38 (044) 581-3303.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: