Публікація

У Сєвєродонецьку закінчився другий поспіль тренінг для луганської поліції з питань роботи на деокупованих територіях

Під час тренінгу були проаналізовані можливі алгоритми роботи поліцейських: протидія російській пропаганді, встановлення партнерських стосунків з населенням, впровадження community policing на рівні місцевих громад, взаємодія з міжнародними організаціями за умови розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

6 вересня 2018 р., Сєвєродонецьк. Закінчився другий поспіль тренінг для луганської поліції з питань роботи на деокупованих територіях. Низка тренінгів, запроваджена Харківським інститутом соціальних досліджень (ХІСД) за підтримки ПРООН із залученням експертів громадянського суспільства, через свою проактивну спрямованість, виявилася зовсім не типовим завданням.

Стомлені були як тренери, так й учасники. Основна причина цього – правова невизначеність ситуації, що була окреслена МВС України у «Стратегії відновлення цілісності України і деокупації Донбасу. Механізм «малих кроків». За що, власне, Стратегія отримала порцію критичних зауважень від УГСПЛ.

Проте навіть за цих умов під час тренінгу були проаналізовані можливі алгоритми роботи поліцейських: протидія російській пропаганді, встановлення партнерських стосунків з населенням, впровадження community policing на рівні місцевих громад, взаємодія з міжнародними організаціями за умови розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Добру частину цього матеріалу припало на експерта-поліцеїста УГСПЛ Олега Мартиненка. Як учасник миротворчих місій ООН, він не лише поділився особливостями роботи національної поліції з представниками Цивільної поліції ООН, але й окреслив перспективні напрямки підготовки поліцейських в рамках правосуддя перехідного періоду. Досвід Боснії і Герцеговини, Руанди, Північної Ірландії – усе було задіяно для сприйняття поліцейськими масштабу проблем, які вони мають вирішувати за умов деокупації.

Вельми корисним для тренерів був й зворотній зв’язок – особисті спостереження та міркування поліцейських, їх власний досвід та наявні проблеми роботи з населенням, перспективне бачення розвитку подій на Донбасі.

 


	

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: