Публікація

Ті, що пережили пекло: документальний фільм

Минулого року коаліцією громадських організацій та ініціатив “Справедливість заради миру на Донбасі” було опубліковано звіт “ТІ, ЩО ПЕРЕЖИЛИ ПЕКЛО: Свідчення жертв про місця незаконних ув’язнень на Донбасі”. Звіт підсумовує півроку роботи коаліції та є результатом моніторингового дослідження фактів численних порушень прав людини в ситуаціях незаконного позбавлення волі у зоні АТО на Сході країни.

Цього місяця відбувається презентація звіту в ряді міст донецької та луганської областей, підконтрольних Україні – Северодонецьку, Лисичанську, Слов’янську, Старобільську та Добропіллі.

У доповнення до звіту було випущено однойменний документальний фільм. Він доступний у двох версіях – російській та англійській. У стрічці представлені факти порушень прав людини стосовно незаконно ув’язнених осіб, зокрема відеозаписи та свідчення щодо випадків нелюдського поводження та катування.

РОСІЙСЬКА ВЕРСІЯ

 

АНГЛІЙСЬКА ВЕРСІЯ

Доступне налаштування англійських субтитрів

Проект реалізовано коаліцією громадських організацій та ініціатив “Справедливість заради миру на Донбасі” спільно з офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, та за сприяння Гельсінського Фонду з прав людини (м. Варшава).

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: