Публікація

Семінар щодо питань правової допомоги родичам військовослужбовців

Запрошуємо юристів, які працюють з родинами військових взяти участь у семінарі Української Гельсінської спілки з прав людини щодо питань правової допомоги родичам військовослужбовців.

Захід відбудеться в місті Києві 7-8 червня 2023 року.

Спікери:

  • Олена Шеруда, адвокатка громадської приймальні УГСПЛ у м. Рівне.
  • Назар Лосюк, експерт з захисту прав військовослужбовців.

Мета тренінгу: ознайомлення юристів з нормами чинного законодавства України, які регулюють проходження військової служби в умовах воєнного стану, підвищення рівня поінформованості щодо особливостей порядку, проходження військової служби,  проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), видів відповідальності, дотримання вимог дисциплінарного статуту, призначення пільг, надання гарантій  які передбачені в чинному законодавстві,

Для участі у семінарі заповніть, будь ласка, онлайн-форму до 17:00 2 червня: зареєструватися. 

Кількість місць обмежена. Про результати відбору учасникам повідомлять 4 червня телефоном або письмово на електронну адресу кандидата/кандидатки.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників заходу, компенсують витрати на проїзд до місця його проведення й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів і у межах вартості проїзду купейним (плацкартним) вагоном поїзда, рейсовим автобусом).

Тренінг впроваджується в рамках Програми USAID Ukraine  USAID Україна «Права людини в дії». 

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: