Публікація

Розповідаємо в деталях: як кримчанам вступити до українських вишів. Поставте своє запитання наживо

10 травня наживо відбудеться презентація аналітичного звіту Української Гельсінської спілки з прав людини «Право на вищу освіту для кримчан без можливості реалізації». 

Чи з’явилися за 9 років інструменти інтеграції молоді з Криму, як відбувається атестація кримчан, які здобули освіту на окупованій території, та якою буде процедура вступу до університетів для кримчан у 2023 році — ці та інші питання розкриють експерти – Леонід Сітченко, юрист громадської приймальні УГСПЛ з питань Криму, та Владислав Мірошниченко, аналітик УГСПЛ.

Окупація Криму значно погіршила можливість реалізацію права на освіту кримчанами. З 2014 року росіяни тотально мілітаризують та русифікують навчання. Так само погіршився доступ кримчан до української освіти. Під час підготовки звіту експерти дослідили наступні аспекти:

  • основні перепони, з якими стикається молодь з Криму для вступу до українських університетів;
  • ефективність процедур вступу через Освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна»;
  • ефективність процедури атестації визнання здобутих кваліфікацій, результатів навчання та періодів навчання в системі вищої освіти, здобутих на тимчасово окупованій території України після 20 лютого 2014 року;
  • можливості удосконалення процедур реалізації права на доступ до вищої освіти мешканцями тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 
Леонід Сітченко, юрист громадської приймальні УГСПЛ з питань Криму, та Владислав Мірошниченко, аналітик УГСПЛ

Коли: 10 травня, о 14:00

Де: на сторінці УГСПЛ у фейсбуці

Щоб отримати нагадування про прямий етер та поставити питання експертам, заповніть невелику форму: 


Звіт підготовлено за фінансової підтримки чеської організації People in Need, у рамках ініціативи SOS Ukraine.  Зміст публікації не обов’язково збігається з їхньою позицією.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: