Публікація

Рекомендації Європейських інституцій щодо боротьби з Дискримінацією в Україні

Вступне слово

Дискримінація є проблемою будь-якого суспільства. Проте країни вирізняються тим, наскільки ефективно вони проводять свою політику, щоби максимально зменшити масштаби цього явища.

Україна, зіштовхнувшись з ростом насильницьких злочинів, вчинених на ґрунті ненависті та дискримінації, знаходиться на етапі формування своєї державної політики в цій сфері. Хаотичні дії різних органів вдали показують практичну неефективність теперішніх заходів. З рештою, органи державної влади ніколи серйозно не стикалися з цієї проблемою, а деякі і зараз вважають проблему не істотною.

У цій ситуації надзвичайно важливим є вивчення міжнародного досвіду та рекомендацій міжнародних органів. Вивчаючи ситуацію в Україні та маючи досвід боротьби з дискримінацією в інших країнах, вони надають свої експертні рекомендації. Ще більш корисним є вивчення європейського досвіду з огляду на заявлені державою євро інтеграційні цілі. І саме ньому присвячується ця книжка, котра містить огляд рекомендацій декількох основних європейських інституцій в сфері боротьби з дискримінацією.

Проте простий виклад таких рекомендацій лише частина завдань цього видання. З іншої сторони, ми робимо (зільш широкий огляд виконання цих рекомендацій Україною, а також надаємо свої рекомендації, що грунтуються на щоденному вивченні ситуації та аналізі фактів порушення прав людини.


Володимир Яворський, Українсько Гельсінсько спілка з прав людини

Рекомендації Європецських інституцій щодо боротьби з Дискримінацією в Україні Discrimination in Ukraine_A4   


 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: