Публікація

Прокуратура Криму оголосила про кримінальне провадження щодо примушування до військової служби в армії РФ

Про це відомство оголосило вчора на своєму сайті

Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами примушування до проходження військової служби в армії РФ, надіслання відповідних повісток жителям з військових комісаріатів, а також за фактами порушення кримінальних справ чи іншого притягнення до відповідальності за відмову від проходження служби в армії РФ.

Вказані дії окупаційної влади не лише підпадають під ознаки злочину, передбаченого статтею 438 Кримінального кодексу України, а є воєнними злочинами, на які розповсюджується юрисдикція Міжнародного кримінального суду. Крім того, Резолюція Генеральної Асамблеї ООН A/RES/71/205 «Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)» від 16 грудня 2016 року визнає півострів тимчасово окупованим Російською Федерацією та вимагає скасувати призов на військову службу громадян, які проживають на території окупованого Криму.

Якщо Вам відома інформація про такі факти, закликаємо звертатись до прокуратури АР Крим у Києві (вул. Ділова, 24) за телефоном (044) 569-73-57 або повідомляти про такі факти на електронну адресу: [email protected].

Фото заставки – Кримська правозахисна група

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: