Публікація

Прес-брифінг УГСПЛ «Законопроект № 8297. Чи будуть кримчани позбавлятися українського громадянства?»

Завтра, 27 квітня 2018 року, о 10:00, в Українському кризовому медіацентрі (Український дім, вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-брифінг УГСПЛ на тему «Законопроект № 8297. Чи будуть кримчани позбавлятися українського громадянства?»

У зв’язку з набуттям широкого резонансу президентського законопроекту №8297 «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо удосконалення окремих положень», в ЗМІ поширюється теза про те, що вказаний законопроект передбачає можливість позбавлення мешканців окупованого Криму громадянства України через участь у виборах РФ, спробу перетину кордону України за паспортами РФ та інші форми реалізації прав начебто наданих громадянством РФ. Однак аналіз тексту законопроекту вказує на інші проблеми та ризики. Детальніше про законопроект та про те чи можуть позбавити кримчан громадянства України розкажуть наші спікери.

Позиція УГСПЛ щодо окремих положень законопроекту доступна за посиланням.

Спікери:

Максим Тимочко, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини
Віталій Набухотний, юрист Регіонального центру прав людини
Ольга Поєдинок, к.ю.н., адвокат, докторант кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка, член Громадської ради при Державній міграційній службі України.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: