Публікація

ОБСЄ та Рада Європи висловлюють стурбованість з приводу смерті журналіста в Україні

Генеральний Секретар Ради Європи Вольтер Швіммер та Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Фреймут Дув висловили сьогодні свою стурбованість з приводу смерті ще одного журналіста в Україні.

Голова Незалежної обласної спілки журналістів та редактор газети „Кур’єр” Володимир Карачевцев був знайдений мертвим 14 грудня в Мелітополі Запорізької області. Міліція відстоює версію, що це був нещасний випадок і не порушує кримінальну справу.

„Це не перший випадок, коли українського журналіста знайдено мертвим при підозрілих обставинах. В жовтні 2002 року директор агенції новин Михайло Коломієць був знайденим повішеним на дереві в сусідній Білорусі. А справа про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе до сих пір розслідується,” – сказав пан Дув.

В минулому Карачевцев отримував погрози після друкування статей про корупцію серед чиновників місцевої влади та бізнесменів. Дружина Карачевцева також заявила, що смерть не була нещасним випадком чи самогубством.

Організації ЗМІ підрахували, що з 1991 року 18 журналістів загинули в Україні через виконання своїх професійних обов’язків. Багато з цих справ залишилися не розкритими

„Ми радимо українському уряду провести вичерпне та швидке розслідування причин смерті Володимира Карачевцева і зробити публічними результати такого розслідування,” – заявив Швіммер.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: