Публікація

Круглий стіл «Пенсійний фонд України. Три роки взаємодії з окупаційною владою»

13 грудня о 14:00 в Українському інституті майбутнього відбудеться круглий стіл «Пенсійний фонд України. Три роки взаємодії з окупаційною владою»

Учасники:

Рефат Чубаров, Голова Меджлісу Кримськотатарського народу, народний депутат України;

представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;

представники Міністерства соціальної політики України;

представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України;

представники Прокуратури Криму;

експерти Української Гельсінської спілки з прав людини;

представники міжнародних організацій тощо.

Співорганізатор заходу:

Український інститут майбутнього (044 537 17 78)

final_UIF_2

З початку 2015 року Пенсійний Фонд України з власної ініціативи та всупереч чинному законодавству змінив порядок призначення пенсії для внутрішньо переміщених осіб з Криму. За новими правилами при зверненні переселенця за отриманням пенсії органи ПФУ мають надіслати запит до органів окупаційної влади Криму. Мета такого запиту – отримання паперової пенсійної справи особи та інформації про можливі пенсійні виплати з бюджету Російської Федерації. Лише з отриманням паперової справи пенсію може бути виплачено, але не раніше ніж з моменту припинення всіх виплат органами окупаційної влади. Через ці дії Пенсійного фонду України до органів влади Російської Федерації вже передано персональні дані понад 5000 громадян України, разом із повідомленням про факт їхнього переміщення та адресою проживання на підконтрольній території України.

Подібні неправомірні дії ПФУ ймовірно мають на меті пошук підстав для мінімізації пенсійних виплат або відмови в їх нарахуванні переселенцям. Проте одночасно такі дії ПФУ можуть бути сприйняті як визнання правомірності юрисдикції Російської Федерації в Криму, а також мають наслідком незаконну передачу персональних даних громадян України та грубі порушення прав на соціальний захист. Жодних офіційних коментарів щодо листування з органами окупаційної влади керівництво Пенсійного фонду України не надає.

Метою проведення даного круглого столу є привернення уваги урядових структур та громадськості щодо проблем в сфері пенсійного забезпечення та захисту персональних даних переселенців з Криму, а також приведення у відповідність до законодавства та змінення політики органів Пенсійного фонду України в умовах збройного конфлікту.

Адреса місця проведення заходу:

м.Київ, вул.Гончара 65, 6 поверх

Контактна особа:

Ганна Расамахіна (099 793 64 18)

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: