Публікація

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин затвердив план роботи на шосту сесію

Під час обговорення плану, голова Комітету Геннадій Удовенко висловив занепокоєння тим, що до порядку денного шостої  сесії Верховної Ради України  не включені 7 законопроектів про внесення змін до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні”, які відповідно рішення Комітету (по мірі їх надходження ) винесені на розгляд парламенту для прийняття у першому читанні.

На засіданні йшлося про те, що ці важливі законопроекти (сьогодні їх шість) передбачають врегулювання комплексу питань, пов’язаних із правовим статусом реабілітованих громадян, які потерпіли внаслідок політичних репресій, посилення їх соціального забезпечення та захисту, розширюють коло осіб, на яких поширюватиметься дія закону.

Правозахисники у червні цього року проводили громадське обговорення цих законопроектів, на якому було прийнято звернення до Верховної Ради України з проханням прискорити розгляд цих законопроектів.

Г. Удовенко акцентував увагу на тому, що до Комітету постійно збільшується потік звернень від місцевих органів виконавчої влади і самоврядування, громадських організацій і окремих громадян щодо необхідності внесення змін до чинного Закону “Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні”, адже поза сферою його регулювання залишається чимало проблем, що вимагають негайного вирішення, а також перегляду і оновлення його діючих положень .

Як зауважив Г.Удовенко, він і надалі буде порушувати питання про  включення вищезгаданих законопроектів до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України .

Він також наголосив на необхідності прискорення роботи над такими актуальними законопроектами, як про внесення змін до Закону України “Про біженців”, “Про громадянство” та “Про національні меншини в Україні”.

 РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: