Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 18 липня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 18 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Пошкоджена внаслідок обстрілів історична будівля амбулаторії в Циркунах, 18 липня, фото: Циркунівські вісті

Приблизно о 00:20 було обстріляно район П’ятихаток (Київський район Харкова). Частково зруйновано два житлові будинки: пошкоджені два поверхи багатоповерхівки та дах сусіднього будинку, віконні рами та автівки (https://t.me/police_kh_region/10858,  https://t.me/police_kh_region/10866https://t.me/police

Наслідки обстрілу П’ятихаток, 18 липня, фото: Національна поліція

В результаті удару з ворожої системи «Град» приблизно о 00:50 в одному з маленьких населених пунктів на окраїні селища Золочів Богодухівського району знищено два гаражі та господарчі будівлі, пошкоджено два будинки та два автомобіля. Енергомережі потребують ремонту (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/pfbid0sKJ3iD38kzR42DvqWRAfo4Y4HiVKbMJnyDJwCQLHr1MJcRLmmqW7pf5FFzhpwHkxlhttps://t.me/c/1006836030/50420https://t.me/zolochivkharkob/845).

Близько 2 години ночі окупанти нанесли ракетний удар по Чугуєву, що призвело до пошкодження двох багатоповерхівок. Пошкоджено водопостачальну мережу (https://t.me/prokuratura_kharkiv/4992https://t.me/GalinaMinaeva/2495https://t.me/tipichnoe_xtz/38348).

Вранці російські військові здійснили обстріл сел. Циркуни Харківського району, в результаті чого сталася пожежа у будівлі Циркунівської амбулаторії, яка є місцевою історичною пам’яткою і була збудована більш 100 років тому. Одна жінка поранена (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/pfbid02LU71kgKFr8KvLQqxexSeamobP2kDwcZ5WpmKf5i4x8vRESCRKzNu2q6tVqUQfyZDlhttps://t.me/tsyrkunyvski_visti/1985https://t.me/synegubov/3698https://t.me/c/1006836030/50457).

Також вранці було обстріляно село Мосьпанове Малинівської громади Чугуївського району: двоє людей отримали поранення (https://t.me/synegubov/3698).

Внаслідок ворожих обстрілів сталось два згорання хлібних полів: біля села Кицівка Чугуївського району та біля с. Морозова Долина Золочівської громади Богодухівського району (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2374). 18 липня під ворожі удари потрапили також с. Шестаково Старосалтівської громади та сам Старий Салтів (https://t.me/police_kh_region/10878).


Резюме дня (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загиблих цивільних – 1 особа (Харківський район), поранених – 5 (Харківський район – 2, Чугуївський район – 3).

Нових повідомлень про зниклих безвісти цивільних – не зафіксовано.

Пошкоджених цивільних об’єктів – 10 (6 житлових будинків).

Загалом за добу рятівники ДСНС здійснили 4 виїзди на ліквідацію пожеж, спричинених обстрілами: у Богодухівському (1), а Чугуївському (1) та Харківському (2) районах області (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2374).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: