Публікація

Анонс презентації дослідження УГСПЛ «Вплив збройного конфлікту на Сході України на працівниць комерційного сексу»

23 січня 2020 року, у четвер, о 14-00 в приміщенні в ІА «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться Презентація дослідження УГСПЛ: «Вплив збройного конфлікту на Сході України на працівниць комерційного сексу» та прес-брифінг.

Спікери:

Олексій Біда – координатор Центру Документування УГСПЛ;

Юлія Павлик – аналітикиня Центру Документування УГСПЛ;

Наталія Ісаєва – директорка БО “Легалайф-Україна”;

Наталія Дорофєєва – координаторка БО “Легалайф-Україна”.

 

У збройному конфлікті стрімко послаблюються наявні механізми захисту осіб, які надають сексуальні послуги. Навіть для тих, хто практикував комерційний секс до початку конфлікту як спосіб заробітку, надання сексуальних послуг військовим у конфлікті є значно небезпечнішим, ніж цивільним особам у мирний час. Водночас навряд чи можливо викорінити комерційний секс у регулярних арміях, так само як неможливо викорінити його і в мирному житті. Це явище потребує досліджень з метою встановлення його характеру та масштабів загроз, з якими стикаються секс-працівниці і працівники, визначення можливостей для підвищення їхньої захищеності та скорочення найбільш нетерпимих проявів секс-бізнесу (торгівля людьми, примусова проституція, дитяча проституція, тощо) в умовах збройного конфлікту.

Комітет ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок робить висновок, що збройні конфлікти та окупація територій призводить до зростання проституції, торгівлі жінками та сексуальної експлуатації жінок. Такі процеси роблять жінок та дівчат, що залучені до секс-бізнесу, особливо вразливими до насильства та маргіналізації.

Доповіді міжнародних неурядових організацій додають, що сама по собі ситуація збройного конфлікту, що руйнує моральні рамки та знецінює людину і в очах суспільства, і у власних очах може підштовхувати людей до секс-праці, яку в мирний час вони розглядали б як неприйнятну для себе.

Центр Документування УГСПЛ ініціював дослідження, що мало на меті з’ясувати вплив збройного конфлікту на Сході України на працівниць сфери секс-послуг.

Дослідження є зрізом і презентує певною мірою соціальний портрет секс-працівниць регіону. Отримані дані є характеристикою вказаної вузької регіональної спільноти і не можуть бути екстрапольовані на ширшу вибірку або Україну загалом.

Акредитація для представників ЗМІ на місці.

У разі виникнення питань та з метою акредитації ЗМІ просимо звертатися до контактної особи – Максима Петрова (095-483-48-45, 068-138-0775, [email protected])

Це дослідження стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди USAID або Уряду США. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори та УГСПЛ.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах.

Також УГСПЛ надає інформаційну та організаційну підтримку адвокаційним діям з захисту прав людини секс-працівників в Україні в рамках проекту «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: